Abces in Mond

Een abces kan op vele plekken voorkomen, echter vindt men deze bij mensen vooral in de mond. Wij behandelen hieronder verschillende plaatsen in de mond, waar abcessen kunnen voorkomen.

Abces bij tand of tandvlees

Een abces in mond, komt vaak bij het tandvlees en met name vlakbij de tand voor. Abces in mond kan voor een aantal nare gevolgen zorgen. Als het abces namelijk groeit of blijft zitten, kan deze ervoor zorgen dat de tand of kies verplaatst wordt en/of los gaat zitten.

Als men het abces niet laat behandelen, dan komt er een ruimte tussen het abces en de buitenkant van het tandvlees, die zal worden opgevuld met een nare zwelling. Zorg er dus voor, dat je dit zo spoedig mogelijk laat behandelen, wanneer je een abces in de mond hebt.

Abces herkennen in de mond

Abces in het Tandvlees

Denk je een abces te hebben in de mond of bij je tanden of op het tandvlees? Kijk dan eens naar de symptomen voor abcessen:
– Pijn bij het bijten of kauwen
– De tand of kies is te bewegen (waar de abces bij zit uiteraard)
– Het krijgen van pus in de mond (hierna zal ook de pijn grotendeels vertrekken)
– Opgezwollen, rood tandvlees op de plek van de pijn.

Denk je hier aan te voldoen, ga dan naar de tandarts, deze kan jou verder helpen met je abces in de mond.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>